Hvordan begynne?

Om du ønsker å begynne med skyting som hobby, jakt eller du ønsker å konkurrere, er det et stort og flott miljø som venter på deg. Alle skytterklubber i Norge ønsker nye medlemmer og Farsund Pistolklubb er intet unntak. Vi er en klubb med mange aktive medlemmer og tilbyr de fleste kurs du trenger på veien mot våpenbevis og konkurranser.

Tilbud til nybegynnere?

Vi tilbyr en rekke treningstilbud til ungdomsskyttere og holder jevnlig organiserte treninger med instruktør. Skal man skyte med skarpt under trening må man frem til det året man fyller 18 ha instruktør tilstede. I Farsund er vi heldige nok til å ha flere instruktører som brenner for å hjelpe nye utøvere, så her er det ikke noe problem å melde seg inn i ung alder. Vi har alltid stort fokus på sikkerhet, og nye skyttere får all den nødvendige opplæringen de trenger før de slipper til på standplass. Ingen skal føle seg utrygge på skytebanen vår. Når behovet er stort nok arrangerer vi også skyteskole. Dette er en form for nybegynnerkurs i skyting for ungdom. På skyteskolen lærer man mye om sikkerhet, håndtering av våpen, skyteteknikk, transport av våpen, de forskjellige konkurranseformene og mye mer. Er du interessert i et kurs er det bare å kontakte oss så tar kommer vi tilbake til deg så snart vi har nok deltakere.

Start med skyting i voksen alder

For voksne som ønsker å begynne med skyting, er det dessverre ikke flust med tilbud. Grunnen for dette er at man som voksen ikke har samme krav til opplæring under våpenloven, men vi ønsker selvsagt å kunne gi også voksne et tilbud. Sannsynligheten er stor for at det kun er de vanlige ukentlige treningene som finnes av tilbud. Vi anbefaler alle uansett alder at de starter sin skytterkarriere med et grunnleggende sikkerhetskurs. Dette er samme kurs som juniorskyttere begynner med og vil gi en god grunninnføring i våpen, sikkerhet og trygg ferdsel på standplass.

Etter at man har fullført det grunnleggende sikkerhetskurset kan man enten ta et kurs om det er tilgjengelig, eller så tar man bare kontakt med oss. Vi har som sagt mange instruktører og et meget godt miljø, så vi føler oss trygge på at flere av våre mer erfarne skyttere gledelig stiller opp for å hjelpe nye medlemmer.  

Klassesystemet til Det frivillige Skytterlag (DFS) er også lagt opp slik at man slipper å gape over alt på en gang. I starten vil man bli plassert i en klasse hvor man kun skyter liggende, og først etter å ha mestret dette, eller når du selv ønsker det, går man opp en klasse og begynner med skyting i knestående og etterhvert stående.

Dersom konkurranseskyting er det du ønsker å holde på med, finnes det også mange muligheter helt fra starten av. Man kan konkurrere med en lang rekke våpen og ammo, og man vil bare konkurrere mot andre nybegynnere og skyttere som er i samme klasse som en selv.

Utstyr man trenger for å begynne med skyting?

Som i alle andre sporter er den en del utstyr man trenger, og innen skyting er det ikke å legge skjul på at det er ganske mye utstyr som må på plass. I tillegg til våpen og ammunisjon vil man trenge skytterjakke, skytterbukse, skyttersko, skytterundertøy, hørselvern, rem, skytterhanske, skytterlue, knepølle, osv. Det hele høres kanskje mye ut, men det er faktisk nødvendig med hele pakken. Selv om mange er opptatt av å ha bare det nyeste og dyreste utstyret, er det ikke noe krav. For å si det slik, du skyter ikke bedre om du har på deg en dyr truse. Kjøp det du kan kjøpe brukt i starten. Snakk med medlemmer på klubben, alle sammen har de liggende utstyr de ikke lengre bruker. Føler du deg usikker på hvor du skal begynne, og hvor mye du MÅ investere, kan det være lurt å ta turen innom klubbhuset. Her er det mye gratis kunnskap å finne.