Nybegynnerkurs

Farsund Pistolklubb ønsker å være en viktig støttespiller for alle som ønsker å begynne med skyting, være det seg som hobby eller konkurranse. Via vårt medlemskap i Det Frivillige Skyttervesen (DFS) tilbyr vi en rekke kurs flere ganger i året. Er du interessert er det bare å kontakte oss så hjelper vi deg med plass på neste ledige kurs. DFS har i samarbeid med Norges andre store skytterforening, Norges skytterforbund (NSF), utviklet en lang rekke kursopplegg. Hos Farsund Pistolklubb har vi valgt å følge disse kursoppleggene i alle år. Ved å følge opplegget til de to store foreningene er vi med på å sikre at så mange som mulig får samme gode opplæring over hele landet.

Alle kurs hos oss starter med sikkerhet. Nå kan vi ikke kreve at voksne deltakere som ønsker å begynne med skyting deltar på et grunnleggende sikkerhetskurs, men vi oppfordrer på det sterkeste at alle begynner her. Er du junior (10-18 år) er det påkrevd at du starter med et sikkerhetskurs før du har lov å delta på andre kurs. Sikkerhetskurset tar for seg generell våpensikkerhet, riktig transport av våpen, hvordan man skal opptre på standplass og i feltet, samt riktig oppbevaring av våpen og ammo, med mer. Alt av kursmateriell man trenger vil bli fremskaffet av klubben. Om man er helt ny med våpen anbefaler vi at man leser seg litt opp før kurset slik at man er kjent med en del våpen og ulike uttrykk. Besøker man nettsidene til DFS eller NSF vil man finne mye nyttig informasjon.

Nybegynnerkurs pistolskyting

Dette kurset tar, i tillegg til sikkerhet, for seg hvordan man skal lade et våpen, hvordan man sikrer våpen mellom skuddrunder, ulike skytestillinger og grunnleggende teknikk for skyting med pistol eller revolver. Det vil i tillegg være en runde på mental trening og hva man kan forvente om man ønsker å konkurrere i grenen pistolskyting. I løpet av kurset vil alle deltakere få muligheten til å avfyre både luftpistol, pistol og revolver. Det er ikke påkrevd at man har eget våpen.

Nybegynnerkurs rifleskyting

Rifleskyting er en av de raskest voksende skyttersportene i Norge. Hvert år arrangeres det mange hundre konkurranser over hele Norge, så er det konkurranse man søker er rifle en meget god plass å starte. I løpet av dette kurset vil man i tillegg til generell sikkerhet få opplæring i skyteteknikk, alle tre skytestillinger, altså liggende, knestående og stående. Man vil også få innføring i oppførsel på standplass og i feltet. Om det er nok deltakere som planlegger å konkurrere i feltskyting vil kurset bli utvidet 2-3 timer for å også gjennomgå denne delen av sporten. I løpet av kurset vil deltakerne skyte med luftgevær og rifler av ulikt kaliber. Det er ikke påkrevd at man har eget våpen.

Nybegynnerkurs viltmålskyting

Viltmålskyting utføres som man kanskje vet utelukkende med luftvåpen. Dette gjør at sporten er åpen for at yngre deltaker kan delta på stevner uten en verge til stede. Men først må de gjennomføre og bestå sikkerhetskurs og nybegynner kurs for viltmålskyting.

I løpet av kurset vil deltakerne få en innføring i sikkerhet, ulike luftvåpen og skyteteknikk. Det er ikke påkrevd at man har eget våpen.

Nybegynnerkurs leirdueskyting

Leirdueskyting er en raskt voksende skytesport i Norge og verden forøvrig. Dette kurset vil ta for seg de ulike grenene av sporten, ulike typer haglegevær og ammo, sikkerhet ved lading og bytte av patroner, samt oppførsel på standplass. Deltakerne vil i løpet av kurset få skyte med både toløps hagler og pumpehagle. Det er ikke påkrevd at man har eget våpen.

Pris og gjennomføring

Alle kurs vil i den grad det er mulig bli lagt til lørdag og søndag. Kursene varierer noe i lengde, men alle kurs tar mellom 12 og 20 timer og gjennomføres på 1 til 2 helger. Pris på kursene varierer ut fra lengde og ammo som brukes, men vi gjør vårt ytterste for å tilby kurs som følger de veiledende prisene som er satt av DFS og NSF.